Amarone della Valpolicella Cavolo 2013

Amarone della Valpolicella Cavolo 2013

VK112682

Kehittynyt, mausteinen, vahva Amarone della Valpolicella 3 hehtaarin kokoiselta "Cavolo"-tarhalta Grezzanan kylästä, Veronan kaupungista pohjoiseen. Viinin aromeissa on kypsää viikunaa, tummaa kirsikkaisuutta, tupakkaa, mantelia ja pippurisuutta. Hyvin täyteläinen ja moniulotteinen Single Vineyard-Amarone. Täydellinen viini vahvoille juustoille tai tuhdille riistaruuille. Rypäleiden kuivatusta seuraavan alkoholikäymisen jälkeen viiniä on kypsytetty ensin kahden vuoden ajan pienissä tammitynnyreissä ja sen jälkeen toiset kaksi vuotta isoissa 2500 litran slavonialaisissa tammiastioissa. 

EUR 32

Brigaldaran tilan (Villa) historia tunnetaan aina 1260-luvulta asti ja sen on ollut historiansa aikana monien eri aatelisperheiden hallussa. Vuonna 1929 Renzo Cesari osti tilan perheelleen ja siitä lähtien Cesarin suku on kehittänyt tätä maineikasta ja merkittävää tilaa. 70-luvulle asti tila kasvatti rypäleiden ohella viljaa ja hedelmiä mutta hiljalleen fokus alkoi siirtyä lähes pelkästään viinintuotantoon. Vuonna 1979 Stefano Cesari pullotti ensimmäiset Brigaldaran tilan nimeä kantavat pullot ja nykyään Stefanon pojat Lamberto ja Antonio jatkavat laadukasta työtä isänsä jalanjäljissä. 

Brigaldaralla on yhteensä 50 hehtaaria viinitarhoja Maranon laaksossa (Valpolicella Classicon alue) sekä idemmässä, Grezzanan kylän rinteillä. Talolla on kaksi maineikasta single vineyard-tarhaa; Case Vecie ja Cavolo, molemmat Grezzanan kylän itäpuolen rinteillä. Brigaldara on ehdottomasti yksi Valpolicellan parhaista tuottajista, jonka viinit tasapainottelevat perinteisen ja modernin tyylin välissä. Viinien ohella Brigaldara tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä ja kesätryffeleitä.