Riesling Estate Rüdesheim 2018, Georg Breuer

Riesling Estate Rüdesheim 2018, Georg Breuer

VK110949

Maineikkaan huipputalon klassikko Rheingausta. Kuiva, raikas, jäntevän hapokas, viiletävän kirkas, aromikas Riesling. Rypäleet on kerätty kuuluisan Rüdesheim-kylän ympärillä sijaitsevista eri tarhoista. Tarhojen maaperät ovat vaihtelevia, koostuen kvartsista, liuskekivestä ja sorasta. Loistava viini raikkaille merenantimille. Jäännössokeria on 6,9 g/l ja happoja 7,3 g/l. 

EUR 18

Weingut Georg Breuerin perheomisteinen viinitila sijaitsee Rüdesheimin kylässä Rheingaun viinialueella. Tämän perinteikkään viinitalon historia ulottuu aina 1900-luvun alkupuolelle, josta saakka se on ollut Breuerin perheen omistuksessa. Georg Breuerin jo edesmennyt poika Bernhard Breuer nosti viinitalon maailman eliittiin jo 80-luvulla ja tällä hetkellä viinitaloa johtavat Bernhardin tytär Theresa ja veli Heinrich Breuer. Viinitalolla on yhteensä 34 hehtaaria viinitarhoja Rüdesheimin ja Rauenthalin viinialueilla. Georg Breuerin lippulaivaviinit tulevat pieniltä jyrkillä rinteillä sijaitsevilta noin 2 hehtaarin Grand Cru palstoilta Roseneck, Rottland ja Schlossberg sekä talo omistaa myös 5,5 hehtaarin monopolitarhan, Nonnenberg, Rauenthalin viinialueelta. 81% Breuerin viinitarhoista on omistettu Riesling-köynnöksille, mutta talo viljelee myös hieman muitakin lajikkeita kuten Pinot Grista ja Pinot Noiria.

Breuerin viinitalon toiminta tarhoilla ja kellarissa on mahdollisimman luonnonmukaista ja talon toiminnassa on paljon biodynaamisen viljelyn vaikutteita. Viinitalo luottaa traditionaaliseen viininvalmistukseen ja vannoo perinteisen artisaani-tyylisen toiminnan sekä matalien satomäärien perään.