Albahra 2018, Envinate

Albahra 2018, Envinate

1660

Viinin väri on syvän tumman punainen. Tuoksussa kypsää hedelmää, kukkaisuutta ja voimakasta mineraalisuuta. Maku on melko täyteläinen, intensiivisen hapokas ja mehukas. Lajikkeina ovat paikalliset Moravia Agria (30%) ja Garnacha Tintorera (70%), joka tunnetaan punaisesta mehustaan. Sekoituksesta Garnacha Tintorera-viiniä kypsytettiin 8 kuukautta isoissa sementtiastioissa ja Moravia Agria-viini sai kypsyä isoissa, käytetyissä tammiastioissa. Erinomainen viini hiiligrillatuille makkaroille, riisruuille tai sieniruuille.


Tämä naturaali-punaviini tulee Almansan (Castilla-la-Mancha) viinialueelta, Jumillan pohjoispuolelta. Rypäleet on kerätty yhdeltä palstalta, jossa noin 30-vuotiaat köynnökset kasvavat saviperäisessä maaperässä noin 800-metrin korkeudella merenpinnasta.

94/100p The Wine Advocate!

EUR 19

Envínate on vapaasti käännettynä kehotus viiniytyä (Wine Yourself). Yrityksen perusti neljä ystävää, jotka tapasivat enologian opinnoissa Alicantessa vuonna 2005. Valmistuessaan he perustivat konsultointifirman, josta muodostui Envínate, jolla on tarhoja Ribeira Sacrassa (Alfonso Torrente), Kanariansaarilla (Roberto Santana), ja Laura Ramoksen ja José Martínezin projektit Extremadurassa ja Almansassa. Kollektiivin pyrkimys on tehdä erittäin puhtaita ja autenttisia viinejä, jotka ilmentävät alkuperäänsä. Tarhoilla ei käytetä kemikaaleja, sato korjataan käsin, rypäleet murskataan jalan, viinit käyvät villihiivoilla, kypsyvät vanhoissa tammitynnyreissä ja sulfiitteja lisätään ainoastaan tarpeen mukaan pullotuksessa.
Envinate on raikas tuulahdus Espanjan viinintuotannossa. Tuotanto on melko pientä ja maine on kiirinyt maailmalle, joten saatavuudet ovat todella niukkoja. Tenerife, Ribeira Sacra tai Almansa, Envinaten viinit ovat aina maistamisen arvoisia ja tuovat hymyn huulille.