Alegre Valgañón Blanco Rioja 2020

Alegre Valgañón Blanco Rioja 2020

1296

Upea harvinaisuus Riojan viinialueen viileästä länsiosasta 500-600 metrin korkeudelta merenpinnasta. 9 kuukautta tammitynnyreissä kypsytetty valkoviini, jonka lajikkeina ovat Viura ja Garnacha Blanca. Viini on kuiva ja verraten täyteläinen; aromeissa korostuu sitrus, keltainen luumu, kukkaisuus ja tammen tuoma mieto savuisuus. Maku on täyteläinen, raikas, hieman tammen sävyttämä ja taspainoinen. Upea valkoviini runsaille kalaruuille, kateenkorvalle ja muille valeille lihoille.

EUR 17

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.

Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.