Alice Vieira de Sousa Douro White 2020 (TARJOUS)

Alice Vieira de Sousa Douro White 2020 (TARJOUS)

1604A

(14,90 € FI), Rajallinen erä.


Alice de Vieira de Sousa Reserva-viinin nimen inspiraationa on tilan vetäjien Luisan ja Marian edesmennyt isotäti, joka tunnettiin tarmokkaana viinitilallisena ja opettajana. Etiketin visuaalisuus on kehitetty Alicen kouluaikaisista vihkomerkinnöistä ja etiketin "a" viittaa Alicen nimeen.

Douron jokilaakson keskiosan liuskekivisessä maassa viljeltyjen köynnösten tuottama jäntevä, raikas ja aromikas valkoviini. Lajikkeena paikalliset Viosinho, Rabigato ja Gouveio. Viinin aromeissa on sitrusmaisuutta, hieman ruutia, raikasta omenaista hedelmää. Maku on kuiva, pitkä ja hedelmäinen. Mielenkiintoinen ja nautittava viini runsaanmakuisille kalaruuille, kanalle ja vaalealle lihalle.

EUR 10

Vieira de Sousa on perheyhtiö nyt viidennessä sukupolvessa. Talo oli merkittävä portviinien pullottaja ja myyjä 1870-luvun alkuun asti, jolloin Euroopan viljelmät pitkälti tuhonnut viinikirva alkoi tehdä tuhojaan myös Douron laaksossa. Taloudelliset ongelmat johtivat perheen tuotemerkin myyntiin ja aina 2000-luvun alkuun asti talo myi tuotantonsa isommille pullottajille. Vuonna 2008 perheen oma tuotemerkki näki taas päivänvalon kun talo alkoi pullottaa ja myydä omaa viiniään markkinoilla. Uuden tulemisen alullepanijat olivat Luisa ja hänen isänsä António Vieira de Sousa ja nykyään taloa johtavat Luisa ja hänen siskonsa Maria Eduarda. Talon hallussa on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, jotka jakaantuvat neljään erilliseen tarhaan (Quinta) lähellä Pinhãon kylää, Cima Corgon ala-alueella, Douro-joen laadullisessa ytimessä. Talon pääkellarit sijaitsevat Celeirósin kylässä ja Portviinien ohella talo tuottaa myös hyvin laadukkaita puna- ja valkoviinejä.