Allo Alvarinho-Loureiro 2018

Allo Alvarinho-Loureiro 2018

vk110775

Kuiva, kevyehkö, todella raikas, sitruksinen ja mineraalinen valkoviini. Kevyestä ja elegantista makuprofiilista huolimatta, viinissä on paljon luonnetta ja se sopii erityisen hyvin raikkaille, tuoreille merenantimille, kuten ostereille, meriravuille, vaalealle grillatulle kalalle, simpukoille. Lajikkeina on paikalliset Alvarinho 30% ja Loureiro 70%. 

91/100p The Wine Advocate

EUR 10

Soalheiron viinitila sijaitsee Melgacon alueella, joka on osa isompaa Vinho Verden viinialuetta. Soalheiron talon perusti Joao Antonio Cerdeira vuonna 1974 istuttamalla yhdet koko maan ensimmäiset Alvarinho köynnökset. Cerdeiran perhe on edelleen vastuussa Soalheiron viineistä ja talo keskittyy edelleen pääosin valkoisen Alvarinho lajikkeen viljelyyn.

Melgaco on Portugalin pohjoisin piste. Viinialueen läheisyydessä olevat vuoret luovat alueen viiniköynnöksille optimaaliset kasvuolosuhteet. Verrattuna muuhun Vinho Verden alueeseen, Melgaco on verrattain kuiva ja aurinkoinen alue, jossa sataa lähinnä vain talvisin.

Soalheiro on ollut Portugalissa yksi edelläkävijöistä luomuviljelyssä ja pyrkineet alusta asti pitämään viinitarhojensa ekosysteemin mahdollisimman luonnonmukaisena. Soalheiron viinit ovat aina intensiivisen mineraalisia ja eloisan moniuloitteisia, poiketen perinteisen Vinho Verden hieman yksinkertaisesta makumaailmasta.