Anton&Anton Joulumenuviinit (KALA) 6-pack

Anton&Anton Joulumenuviinit (KALA) 6-pack

1998

Tämä laadukkaista kuohu- ja valkoviineistä koottu 6 pullon boksi on valittu sopimaan yhteen Anton&Anton Joulumenun (kala) kanssa. Anton&Antonin joulumenusta löydät tietoa täältä: Joulumenu


Kokoelma sisältää seuraavat viinit:

1 pullo No1 Cava Ecologico Brut, Espanja (Sertifioitu luomu) - Kuiva, raikas, puhtaan hedelmäinen luomu-cava San Antonion kylästä, noin 70 km Valenciasta länteen. Tuottajan tarhat sijaitsevat kalkkikivisessä maaperässä noin 700 metrin korkeudella merenpinnasta. Viljelyolosuhteet tuottavat raikasta, eleganttia ja jäntevää cavaa. Erinomainen aperitiivi.

2 pulloa Catena White Clay Semillon-Chenin Blanc 2021, Mendoza, Argentiina - Mendozan Luján de Cuyon aluella tuotettu raikas valkoviini Semillon- (60%) ja Chenin Blanc- (40%) lajikkeista. Köynnökset kasvavat 950 metrin korkeudella merenpinnasta, vaaleassa savimaassa. Viileä maaperä ja korkea ilmanala tuottaa raikasta, kevyehköä ja aromikasta kuivaa valkoviiniä, jonka aromeissa on omenaa, persikkaa ja sitrusta. Nauti graavi- tai kylmäsavukalan tai katkarapusalaatin kanssa.

2 pulloa Rizzi Langhe Chardonnay 2021, Piemonte, Italia - Kirkas, vaalean oljenkeltainen väri. Raikas, puhdaspiirteinen tuoksu, sitrusta, omenaa, papaijaa ja mietoa kukkaisuutta. Maku on kuiva, jäntevän raikas, kirkkaan hedelmäinen, pitkä. Loistava valkoviini paahdetulle siialle, kampasimpukalle tai kasvisruuille. Rypäleet on kerätty vuonna 1978 istutetulta "Speranza (Suomeksi "toivo") -palstalta, Rizzi-viinitarhan sisältä, Barbarescon viinialueelta. Tarhan maaperä on hyvin kalkkipitoista ja lopputuloksena on hyvin raikas ja aromikas, jäntevän mineraalinen piemontelainen klassikkovalkoviini. 

1 pullo Sauska Late Harvest Cuvée 2019 (50 cl), Tokaji, Unkari - Vakuuttavaa modernia makeaa viiniä Tokajin alueelta. Hieno, moderni, sopivasti raikas makea viini Unkarista Tokajin aluelta. Aromeissa aprikoosia, ananasta, hunajaa ja sahramia. Jäännössokeria noin 133 g/l eli juuri sopivasti makeille jälkiruuille. Lajikkeina Furmint ja keltainen Muscat.

EUR 84