Barolo Bricco San Pietro 2016, Ruggeri Corsini

Barolo Bricco San Pietro 2016, Ruggeri Corsini

1523

92/100p Wine Enthusiast: Aromas of rose petal, new leather and camphor shape the nose. The structured palate features red cherry, star anise and tobacco alongside youthfully austere, fine-grained tannins.

Rypäleet on kerätty tuottajan 1,2 hehtaarin kokoiselta tarhalta (Bricco San Pietro), Monforte d'Alban kylän pohjoispuolelta. Tarhan maaperä on savea ja kalkkikiveä. Käymisen jälkeen tätä Barlolo kypsytettiin 30 kuukauden ajan slavonialaisissa tammitynnyreissä.

EUR 40

Ruggeri Corsini on kahden viinintekijän, Loredana Addarin ja Nicola Argamenten elämänmuutos. Torinossa asuneet Loredana ja Nicola ostivat Monforte d'Alban kylän pohjoispuolelta viinitalon vuonna 1995 ja seuraavana vuonna lanseerattiin markkinoille tuottajan ensimmäiset viinit, yhteensä 6000 pulloa. Viinitalo sijaitsee kahden kuuluisan tarhan, Bricco San Pietron ja Bussian välisessä laaksossa ja talon omistuksessa on reilun hehtaarin kokoiset palstat edellä mainituista tarhoista. Tuotanto on luonnonmukaista ja huolellista keskittyen laatuun.