Birichino Pinot Noir Saint Georges 2019

Birichino Pinot Noir Saint Georges 2019

1713

Kalifornian viileähköltä rannikolta tuleva pientuottaja-pinot noir. Edustaa hämmästyttävän hienostunutta, jopa Ranskan Bourgognen alueen kaltaista viinityyliä. Aromeissa vadelmaa, kirsikkaa, hieman appelsiininkuorta, aavistus savua. Maku on notkea, silkkinen, hienostunut, jäntevä ja hyvin pitkä. Ankarinnalle tai paahdetulle viiriäiselle. Tätä viiniä tarjoiltiin Valkoisen Talon Thanksgiving illallisella syksyllä 2021.

Rypäleet tulee pääasiassa Santa Cruz Mountains-viinialueen itäreunan tarhoilta mutta siihen on lisätty myös rypäleitä Chalonen ja Lime Kiln Valleyn tarhoista, jotka antavat viinille ryhtiä ja voimaa. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty noin vuoden ajan vanhoissa tammitynnyreissä.

93/100p Wine Enthusiast (2018 vintage)

EUR 30

Birichino on kahden viinintekijän, Alex Krausen ja John Locken omistama, vuonna 2008 perustettu intohimoinen artesaani-viinitalo Santa Cruzin kaupungissa San Franciscon eteläpuolella. Birichinon tuotannossa on viinejä pääasiassa hyvin iäkkäiden tarhojen ja köynnösten rypäleistä. Fokuksessa on viinien autenttisuus, eleganssi ja ennen kaikkea nautittavuus. Alexin ja Johnin mottona on "delicious, delicious, delicious" ja Birichinon tyyli poikkeaakin selkeästi Kalifornian valtavirrasta viinien eleganssilla. Talon esikuvia ovat eurooppalaiset viinit, etenkin Rhônen ja Bourgognen alueiden klassikot. Talo tuottaa viinejä mm Pinot Noir, Grenache, Zinfandel, Cinsault, Mourvedre ja Cabernet Sauvignon-lajikkeista. Birichino ei omista tarhoja vaan rypäleet tulevat perheomisteisten, historiallisten tarhojen köynnöksistä eri puolilta Californiaa, esimerkiksi Santa Cruz Mountainsin, Chalonen tai Lime Kiln Valleyn tarhoista. Tuotantomäärät per viini ovat hyvin pieniä ja laatu poikkeuksellisen korkea.