Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Au Crêtot 2015

Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Au Crêtot 2015

vk111506

Maison Camille Giroudin tuottama yhden tarhan punainen Burgundi. Klassisen kypsän vadelmainen ja kirsikkainen Pinot Noir, jossa ryhtiä ja maun pituutta. Loistava ankkaviini, loistavalta vuodelta 2015. Camille Giroud tuottaa suurimman osan viineistään ostetuista rypäleistä mutta tämä viini tulee tuottajan omalta 0,493 hehtaarin kokoiselta tarhalta, Bouze-lés-Beaunen kylästä. Tarha on istutettu vuonna 1963. Tätä viiniä on kypsytetty käytetyissä tammitynnyreissä noin 15 kuukauden ajan.

EUR 29

Beaunen kaupungissa sijaitseva perinteikäs viinitalo, Maison Camille Giroud tunnetaan klassisen aromikkaista ja silkkisistä Burgundeistaan, joille tyypillistä on tasapaino ja hyvä hedelmäisyys. Camille Giroud perusti tämän Beaunen kaupungissa sijaitsevan perinteikkään viinitalon vuonna 1865. Talon omistus siirtyi vuonna 2002 Giroudin perheeltä joukolle amerikkalaisia viiniharrastajia (mm. viinintekijä Ann Colgin). Maison Camille Giroud ei juurikaan omistaa viinitarhoja vaan ostaa rypäleet sopimusviljelijöiltä. Talon omistuksessa ovat vain Avaux- ja Les Cras-tarhat Beaunessa ja Au Crêtot Pommardin kukkulan takana.

Nuoren viinintekijän, David Croixin johdolla talon viinien tyyli uusiutui vastaamaan nykyajan kuluttajan odotuksiin huipputason Bourgognesta. Vuonna 2016 David Croix siirtyi Domaine Roulot:lle ja Davidin jalanjälkiä jatkaa viinintekijä David Voorhuis.