Carrasviñas Rueda Verdejo 2019

Carrasviñas Rueda Verdejo 2019

VK112600

Runsas, aromikas, vahvasti hedelmäinen valkoviini Ruedan alueelta, Valladolidin provinssista. Lajikkeena paikallinen Verdejo, jonka luonteessa korostuu karviaisimarjat, mustaherkukka, fenkoli ja kypsän eksoottinen hedelmäisyys. Osa viinin sekoitukseen käytettävistä rypäleistä on poimittu ikivanhoista, yli 140 vuotiaista köynnöksistä (pre-phylloxera), jotka kasvavat vapaasti puskamaisesti hiekkamaassa, Alcazarénin kylän ympäristössä. Carrasviñas on yksi Ruedan alueen klassikkoviinejä ja se on erinomaisen monipuolinen ruokaviini kala- ja äyriäisruuille, esimerkiksi grillatulle mustakalalle, tonnikalalle tai savulohelle.

EUR 9

Perheyhtiö Bodegas Cachazo sijaitsee Ruedan viinialueella, Valladolidin kaupungista noin 40 kilometriä lounaaseen, pienessä Pozaldezin kylässä. Talo perustettiiin vuonna 1946 ja sen johdossa on Félix Lorenzo Cachazo yhdessä vaimonsa Ritan ja lastensa Ángelan ja Eduardon kanssa.

Alkuvuosina tilan tuotannossa oli sherrymäisiä Amontillado- viinejä mutta vuonna 1980 Ruedan luokitellun viinialueen perustaminen toi radikaalin muutoksen modernin ja raikkaan Rueda-valkoviinin tuottamiseen. Alueen tärkein lajike on paikallinen Verdejo, josta tuotetut raikkaat valkoviinit ovat hyvin aromikkaita, hedelmäisiä ja ne muistuttavat hieman Sauvignon Blanc-lajikkeesta tuotettuja viinejä. Cachazo oli yksi kahdeksasta Ruedan DO-alueen perustajasta. Tuottajan tarhat sijaitsevat noin 800 metrin korkeudella merenpinnasta ja alueen kuumat kesäpäivät mutta viileät yöt luovat täydelliset olosuhteet laadukkaiden viinien tuotannolle. Tarhojen maaperä vaihtelee hiekkamaan, soran ja kalkkikivven välillä. Tilan omistuksessa on noin 35 hehtaaria tarhoja, joista 9 hehtaaria ovat jopa 150 vuotiaita, ajalta ennen kuin viinikirva (phylloxera) tuhosi suurimman osan Euroopan köynnöksistä. Tilan ikivanhat köynnökset ovat säästyneet viinikirvalle epäsuotuisan hiekkamaan ansiosta.