Champagne J.L.Vergnon Hautes Mottes Brut Nature 2012

Champagne J.L.Vergnon Hautes Mottes Brut Nature 2012

VK120606

Rohkea tammenkäyttö antaa leimansa tälle taidokkaasti tehdylle gastronomiselle Samppanjalle, joka on kuin kotonaan ruokapöydässä. Tämä Samppanja ikääntyy kauniisti ja tammiaromit integroituvat hienosti kypsyessään. Kuin parhaat Bourgognen valkoviinit. Upea Samppanja voissa paistetun merianturan seuraksi.

Single Vineyard-samppanja, Le Mesnil-sur-Ogerin Grand Cru-kylästä, Hautes Mottes-tarhalta. Ennen pullokäymistä viiniä kypsytettiin 300 litran tammitynnyreissä, joista 10% oli uusia tynnyreitä. Samppanjaan ei ole lisätty lainkaan makeutusta ja sen vuosituotanto on vähäinen, vain 3900 pulloa.

94/100p James Suckling: Very discreet fruit, but a pronounced oyster-shell aroma makes this concentrated and highly structured champagne very distinctive. The absolutely bone-dry style will be too extreme for some, but this has extreme saline minerality that will delight others.

EUR 77

Jean-Louis Vergnon aloitti tilalla pullottamisen vuonna 1985 ja siitä lähtien on taloa luotsattu määrätietoisesti kohti Champagnen hierarkian huippua. Vergnon omistaa vain 5,5 hehtaaria tarhoja ja viljelyn tavoitteena on kypsät ja terveet rypäleet, jotka sallivat kuivan ja mineraalisen jäntevän tyylin, unohtamatta hyvää, kypsää hedelmäisyyttä. Vergnonin Samppanjat ovat elegantteja, puhdaspiirteisen hedelmäisiä ja jänteviä, täydellisiä äyriäisruuille, grillatulle kalalle tai ostereille. Viinitilan vuosituotanto on noin 60 000 pulloa ja nykyään sen vetäjänä on edesmenneen Jean-Louisin pojanpoika Clement Vergnon.