Champagne Richardot Cuvée Prestige Brut

Champagne Richardot Cuvée Prestige Brut

VK120320

Kuohkean elegantti, hedelmäinen ja klassinen Samppanja, jonka aromeissa on keltaista luumua, persikkaa, hentoa paahteisuutta ja tasapainoa. Loistava juhlien aperitiivi ja runsautensa ansiosta oivallinen kyytipoika esimerkiksi paahdetulle lohelle valkoviinikastikkeen kera. Hyvin miellyttävä, kaunis Samppanja.

Cuvée Prestigen valmistuksessa on käytetty 60% Pinot Noiria ja 40% Chardonnayta. Samppanja on saanut käydä happoja pehmentävän malolaktisen käymisen ja sitä on kypsytetty tuottajan kellarissa yli 36 kuukauden ajan. Sokerinlisäys on 9 g/l.

EUR 31

Champagne Richardotin tila sijaitsee pienessä Loches sur Ourcen kylässä, Côte de Barin alueella, Champagnen eteläosassa. Tämä kolmannessa sukupolvessa oleva perheyhtiö perustettiin 1950-luvulla Jean Richardotin toimesta ja nykyään sen johdossa ovat sisarukset Isabelle, Cécile ja Jean-Paul. Talolla on 12 hehtaaria viinitarhoja, joista 80% on Pinot Noiria ja 20% Chardonnayta. Alueen maaperä on kalkkikivistä savimaata. Vuosituotanto on noin 75 000 pulloa ja monista taloista poiketen jopa 90% myydään yksityisasiakkaille Ranskassa. Richardotin tyylinä on tuottaa elegantteja, tasapainoisia Samppanjoita, joiden maku ja visuaalisuus vetoavat klassisten Samppanjoiden ystäviin.