Champagnee Jacquesson Cuvée No. 744 Extra Brut

Champagnee Jacquesson Cuvée No. 744 Extra Brut

1697

Runsas, hyvin hedelmäinen ja paahteinen tuoksu; päärynää, kypsää omenaa, paahteista hiivaisuutta, sitrusta. Maku on kuiva, varsin täyteläinen, jäntevä, hedelmäinen ja mineraalinen. Upea Samppanja, joka kestää pitkääkin kellarointia. Vegaaninen viini. Todella rodukas ja hieno kumppani kala- ja äyriäisruuille.

Rypäleet on kerätty Ay, Dizy, Hautvillers, Oiry ja Avize-kylien alueella olevilta tarhoilta.Cuvée 744 on sekoitus vuosikertaa 2016 ja reserviviinejä aiemmilta vuosilta. Sokerilisäys 0,75 g/l.

92/100p James Suckling: Very attractive aromas of cooked apple with fresh brioche. Bread dough and some lemon rind, too. Medium to full body with a creamy and refined mouth feel and a rounded finish. Some almond and cooked apple in the aftertaste. Very drinkable now. 45% chardonnay, 35% pinot noir and 20% pinot meunier.

EUR 57

Jacquesson oli perustamisensa aikoihin vuonna 1798 ensimmäisiä samppanjataloja Châlons-sur-Marnessa. Jacquesson & Fils oli suuri samppanjatalo, jonka myynti nousi jo vuoden 1867 maailmannäyttelyn vuonna miljoonaan pulloon. Talon menestystä siivitti vuonna 1810 Jacquessonilla vieraillut Napoleon, joka myönsi talolle kultamitalin tunnustukseksi sen kauniista kellareista ja niiden aarteista. Mitali koristaa edelleen pullojen etikettejä. Adolphe Jacquessonin kuoltua vuonna 1875 alkoi talon alamäki. Jälkeläiset eivät olleet kiinnostuneita viininteosta, ja 1920-luvulla talon omisti Léon de Tassigny. Hän siirsi talon Reimsiin ja hankki sille hienoja viinitarhoja Avizesta, Aÿsta, Dizystä ja Hautvillersistä.

Jacquessonin laadun kulmakivet asetettiin paikoilleen vasta 1974 Jean Chiquet'n ostettua talon. Hän siirsi päämajansa samalla Dizyyn, jossa viinitarhat ja kellari olivat lähellä toisiaan. Nykyään taloa johtavat Jean Chiquet'n pojat; Laurent viinintekijänä ja Jean-Hervé toimitusjohtajana. He ovat alusta pitäen tähdänneet suureen unelmaan tehdä parasta mahdollista viiniä. Jacquessonin laadun salaisuus on sijainniltaan erinomaisissa viinitarhoissa, joita talo omistaa noin 29 hehtaaria. Omien tarhojen ohella talon pitkäaikaiset sopimusviljelijät toimittavat Jacquessonille rypäleleitä tarhoistaan, joiden yhteispinta-ala on noin 8 hehtaaria. Kaikki viinintekoon tarvittavat rypäleet tulevat joko Grand Cru tai Premier Cru luokiteltujen kyläkuntien alueelta ja noin 11 hehtaaria viljellään luomuperiaatteiden mukaisesti. Jacquesson käyttää viiniensä käymisessä ja kypsyttämisessä erikokoisia tammiastioita (20-75 hl). Jacquesson käyttää vain vanhoja tammiastioita, jotka eivät luovuta enää tammisia aromeita viinille. Viinit saavat useimmiten käydä hapokkuutta pehmentävän malolaktisen käymisen.