Cornas Renaissance 2018, Domaine A Clape

Cornas Renaissance 2018, Domaine A Clape

1668

Cornas Renaissance tuotetaan Clapen omistamien tarhojen hieman nuorempien köynnösten rypäleistä. Vuosituotento on noin 6000 pulloa.

94-95/100p Vinous: Powerful, mineral-driven aromas of ripe black/blue fruits, candied flowers, olive, musky earth and exotic spices. Densely packed and animated on the palate, offering bitter cherry, blueberry and spicecake flavors that unwind slowly with air and show fine delineation. The blue fruit and floral notes drive an impressively long, spice-laced finish that's given shape by fine-grained, slowly building tannins.

EUR 77

Cornas käsittää kaikkiaan vain noin 130 hehtaaria erityisen suojaisia tarhoja karussa graniittipitoisessa maaperässä. Useimmat tarhat viettävät etelään ja kaakkoon, mikä tuo rypäleisiin runsaasti väriä ja konsentraatiota. Cornasin viinit tunnetaan mehevinä, runsaina ja ryhdikkäinä. Auguste Clapen viinitalo on Cornasin legenda. Ensimmäinen pullotettu vuosikerta oli 1955 ja 1969 alkaen koko tuotanto on pullotettu tilalla. Tila on hyvin pieni, vain 8,5 hehtaaria, josta 5,5 hehtaaria sijaitsee Cornasin alueella. Talon tarhat jakaantuvat 16 eri palstaan. Köynnösten keski-ikä on korkea ja niiden tuotanto vähäinen, vain noin 35 hehtolitraa hehtaaria kohden. Pyrkimyksenä on tuottaa erittäin kypsiä, voimakkaan makuisia rypäleitä. Viininvalmistus on perinteistä; betonitankeissa suoritetun alkoholikäymisen jälkeen viinejä kypsytetään ikivanhoissa, isoissa tammisammioissa noin 20-22 kuukautta. Talon johdossa on muutaman vuosi sitten 93 vuotiaana kuolleen Rhônen lagendan Auguste Clapen poika Pierre-Marie, poikansa Olivierin kanssa.