Côtes du Rhône Syrah 2018, Domaine Jamet

Côtes du Rhône Syrah 2018, Domaine Jamet

VK111330A

91-93/100p The Wine Advocate: Jamet's 2018 Cotes du Rhone is 100% Syrah from Ampuis. It boasts the seductive floral and fruity aromas of the IGP Syrah—violets, blueberries and raspberries—but with a bit more weight and texture. It shows remarkable purity in a medium to full-bodied, velvety wine, with flavors that linger elegantly on the finish. It really is a baby Côte Rôtie, yet it's capable of putting some Côte Rôties to shame. 

EUR 29

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. 

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.