Crémant d'Alsace Emile Boeckel Brut Nature Organic 2018

Crémant d'Alsace Emile Boeckel Brut Nature Organic 2018

1747

Makeuttamaton luomukuohuviini Alsacesta. Kalkkipitoinen maaperä takaa rypäleiden (Pinot Blanc) raikkauden ja viinin tyylikkyyden. Pullokäymisen jälkeen viiniä kypsyteltiin vähintään 15 kuukauutta kellarissa. Raikkaan jäntevänä tämä on loistava aperitiivi muttavoit nauttia sitä myös raikkaille äyriäisille, vaalealle kalalle ja ostereille.

91/100p Wine Enthusiast: The bright freshness of ripe lemon is tender on this wine's nose. The palate comes in with slenderness, supported by very fine, gushy foam that gives everything an almost-weightless quality, yet the flavors run deep. It offers concentration, subtle yeast, slight pithiness and dry, light-bodied and fragrant citrus purity.

EUR 19

Viinin tuottaja on Boeckelin perhe, joka on tuottanut viiniä Alsacessa, Mittelbergheimin kylässä jo vuodesta 1853 lähtien. Nykyiset viidennen sukupolven viinitarhurit ovat Jean-Daniel ja Thomas Boeckel. Talo omistaa 24 hehtaaria luomuviljeltyjä tarhoja ja niiden ohella he ostavat rypäleitä sopimusviljelijöiltä lähikylistä. Vuosituotanto on noin 350 000 pulloa ja siitä noin kolmasosa on kuohuvia Cremant d'Alsace-viinejä. Viime aikoina talo on ottanut aimo harppauksen eteenpäin ja tuonut markkinoille moderneja ja innovatiivisia viinejä.