Crozes-Hermitage Silène 2020, J-L Chave Selection

Crozes-Hermitage Silène 2020, J-L Chave Selection

1944

Tumma ja syvä purppuranpunainen väri. Avoin tuoksu on kypsän marjaisa, hieman lakritsainen ja tumman oliivin sävyttämä. Keskitäyteläinen, eloisan hapokas ja energinen suutuntuma on tasapainoisen tanniininen ja mehukas.100% Syrah, joka on tuotettu tarhoista Crozes-Hermitagen alueen pohjoisosasta, jossa graniittinen maaperä tuo ryhtiä viiniin. Täydellinen riistaruokien viini.

EUR 27

Chaven perheellä on ainutlaatuinen historia; vuodesta 1481 alkaen viininteon vastuu on siirtynyt isältä pojalle katkeamattomana ketjuna aina tähän päivään asti. Nykyinen vetäjä on Jean-Louis Chave, joka sai tilan vetovastuun isältään Gérardilta vuonna 1992. Chaven omistuksessa on noin 14 hehtaaria viinitarhoja eri puolilla Hermitagen kukkulaa, jonka rinteiltä Chave tuottaa kolmea viiniä: Hermitage, Hermitage Cuvée Cathelin  ja Hermitage Blanc. Hermitagen tarhojen ohella Chaven perhe omistaa tarhoja myös Saint-Josephin (5 ha) ja Crozes-Hermitagen (0,9 ha) viinialueilla. Saint-Josephin jyrkät roomanaikaiset graniittiterassit tuottavat parhaimmillaan lähes Hermitagen tasoista, mineraalista ja aromikasta viiniä.

Jean-Louis Chave toimii tilansa ohella myös pienenä négociantina (J-L Chave Sélection-nimellä). Osa rypäleistä tulee Chaven perheen omilta tarhoilta mutta Jean-Louis'lla on myös sopimuksia muiden rhônelaisten viljelijöiden kanssa Hermitagen, Saint-Josephin, Crozes-Hermitagen ja Côtes du Rhônen alueilla. J-L Chave Sélection-tuottajanimeä kantavat viinit ovat huippulaadukkaita ja edullisempia kuin Chaven omien tarhojen viinit, joiden hinnat ovat korkeita kovan maailmanlaajuisen kysynnän ja niukan tuotannon takia.