Domaine de Montcalmès Rouge 2014

Domaine de Montcalmès Rouge 2014

VK110158

Todella herkullinen välimerellisen yrttinen, silkkinen ja mausteinen huippuviini, jonka rypäleet tulevat hyvin karusta kalkkimaaperästä, joka takaa kuumassa Languedocin ilmastossa viinin eleganssin ja raikkauden vastapainona sen täyteläisyydelle.  Sopii hienoimmille liharuuille ja koville juustoille.

EUR 33

Domaine de Montcalmes sijaitsee Languedocissa, Puéchabonin kylässä, noin 20 kilometriä Montpellierin kaupungista luoteeseen. Aluella on jo vuosia ollut vallalla voimakas laadullinen panostus, siitä parhaimpina esimerkkeinä alueella sijaitsevat muut huipputalot; Grange des Pères, Mas de Daumas Gassac ja Mas Jullien. Näistä kaksi ensiksi mainittua sijaitsevat Anianen kylässä, jossa myös Montcalmèsilla on tarhoja.

Domaine de Montcalmès on vanha perhetila, joka aina vuoteen 1998 asti myi tuotantonsa paikalliselle osuuskunnalle. Talon omistajia ovat serkukset Frédéric Pourtelié ja Vincent Guizard sekä Frédéricin sisko Muriel Fabre, joka vastaa kaupallisesta toiminnasta. Frédéric valmistui viinintekijäksi vuonna 1995 ja on sittemmin saanut kokemusta työskenneltyään huipputaloissa, kuten Domaine Alain Graillot ja Domaine de la Grange des Pères. Vincent on työskennellyt aiemmin legendaarisella Mas Jullien tilalla, Olivier Jullienin alaisuudessa.

Talon tuotannossa on noin 20 hehtaaria viinitarhoja Puéchabonin ja Anianen kylissä. Punaisista lajikkeista syrah merkittävin, muodostaen noin 60 % talon punaviinin sekoituksesta, grenachen ja mourvèdren jaatessa loput 40 %. Punaviinintuotannossa rangat poistetaan ennen käymistä ja rypälemehu saa uuttua varsin pitkään (30-40 päivää). Satoisuus pidetään hyvin matalana (20-25 hl/ha), jotta tuloksena olisi hyvin mineraalista ja moniulotteista viiniä. Punaviiniä kypsytetään käytetyissä tammitynnyreissä noin kahden vuoden ajan.