Ermitage Ex Voto 2006, Guigal

Ermitage Ex Voto 2006, Guigal

9086729

Rypäleet on kerätty neljältä palstalta Hermitagen kukkulan rinteiltä. Palstat ovat Les Bessards, L'Ermite, Les Greffieux ja Les Murets ja niiden yhteispinta-ala on 2,2 hehtaaria. Köynnösten iät ovat 40-90 v.

95/100p Wine Advocate: More classic in style than the '07, with lots of iodine, powdered rock, beef blood, leather and meaty dark fruits, the 2006 Hermitage Ex Voto is full-bodied, rich, structured and powerful, with high tannin and notable freshness. It's still youthful, and while this vintage generally produced charming, fruit-loaded wine, this has a serious, slightly masculine feel.

EUR 166

Maineikas Guigalin viinitalo aloitti taipaleensa vuonna 1946 Etienne Guigalin toimesta. Vuonna 1961 vastuun otti Marcel Guigal, jonka poika Philippe on nykyään talon operatiivisena vetäjänä.  Aikoinaan pienestä aloittanut artesaanitalo on kasvanut Rhônen merkittävimpien tuottajien joukkoon ja sen tarhaviinit Côte-Rôtien ja Hermitagen kukkuloilta ovat legendaarisessa maineessa. Talon kuuluisimmat tarhat ovat Côte-Rôtien trio; La Landonne, la Mouline ja La Turque. Nämä arvoviinit ovat saaneet kriitikoilta jopa 100 pisteen arvioita. Vuonna 1995 Guigal osti historiallisen Château d’Ampuis’n linnan, jota sittemmin remontoitiin 11 vuoden ajan nykyiseen loistoonsa. Guigal on myös vuosien varrella ostanut useita Rhônen viinitaloja kasvattaakseen yritystään vauhdilla.