Excelsior Sauvignon Blanc 2019

Excelsior Sauvignon Blanc 2019

vk110004

Hyvin puhdaspiirteinen, sitrusmaisen raikas, kuiva ja rypäletyypillinen Sauvignon Blanc, Robertsonin viinialueelta, Etelä-Afrikasta. Ruokahalun herättävä aperitiivi ja oivallinen pari raikkaille kasvisruuille, grillatuille kaloille ja äyriäisille, savukalalle ja hapokkaalle vuohenjuustolle. 

EUR 7

Excelsior Estate on osa Etelä-Afrikan viinihistoriaa. De Wetin perhe aloitti viininviljelyn jo vuonna 1697 Stellenboschin alueella ja vuonna 1859 Koos de Wet perusti Excelsiorin tilan Robertson Valley'iin, noin 200 kilometriä Kapkaupungista itään. Tila on historiansa aikana toiminut viininviljelyn ohella hevostilana ja strutsien kasvattajana. Hevosten kasvatuksesta näkyy edelleen vahvasti viinien etiketeissä ja nimissä.

Tilalla on viljelyssä noin 220 hehtaaria, joista 2/3 on tummia lajikkeita kuten Shiraz ja Cabernet Sauvignon ja lisäksi tuotannossa on vaaleita lajikkeita, kuten Sauvignon Blanc ja Chardonnay. Tilan nykyinen johtaja on Peter de Wet ja viinitilan tavoitteena on tuottaa raikkaita, rypäletyypillisiä, tasapainoisia viinejä, joissa on erinomainen hinta-laatusuhde.