Gaia de Château Puybarbe 2017 BIB 3l

Gaia de Château Puybarbe 2017 BIB 3l

vk112490

Viinin väri on syvän rubiininpunainen. Tuoksu on mausteinen, kypsien tummien marjojen sävyttämä. Maku on runsas, mausteinen, sopivasti tanniininen ja hyvin pitkä. Tämä on loistava viini tummille lihoille, kuten peuran- tai hirvenpaistille metsäsienten ja tumman timjamikastikkeen kanssa. Merlot (82%) ja Cabernet Sauvignon (18%).

EUR 27

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 40 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita.