Gavi del Comune di Gavi 2021, Olim Bauda

Gavi del Comune di Gavi 2021, Olim Bauda

1781

Erittäin hyvä piemontelainen valkoviini paikallisesta Cortese-lajikkeesta. Rypäleet on kerätty Gavin alueelta köynnöksistä, jotka kasvavat noin 300 metrin korkeudella merenpinnasta, kalkkikivisessä maaperässä. Käyminen ja kypsytys on tehty terästankeissa puhtaan aromikkuuden varjelemiseksi. Tämä on raikkaan hedelmäinen, laadukas ja hieman mausteinen valkoviini, jossa aromeissa on runsaasti sitrusta ja mietoa yrttisyyttä. 

Gianni Bertolino: "In my opinion, Cortese is one of Piedmont’s best white wines. In the past, people used to say that this was a place for reds… I’m sorry, but I don’t agree! Whites can reach levels of excellence too. Try opening a bottle after three or four years and you’ll be surprised… A dry white wine with citrus notes, hawthorn and aromatic herbs. My favourite with asparagus risotto"

90/100p Falstaff

EUR 18

Olim Bauda on historiallinen viinitalo Nizza Monferraton kylässä, Astin provinssissa Piemontessa. Tilan omistajana on Bertolinon perhe, viinikauppiaita jo neljännessä sukupolvessa. Nykyiset vetäjät, veljekset Dino, Diana ja Gianni Bertolino ottivat haltunsa tilan vuonna 1998. Tätä edelsi noin viidentoista vuoden jakso, jolloin tilan rypäleet myytiin muille viinitaloille. Veljekset ovat nostaneet tilan Piemonten huippujen joukkoon ja talon Barberat saavat järjestäen ylistäviä arvioita italialaiselta ja kansainväliseltä viinilehdistöltä. Talolla on nykyään omistuksessaan noin 30 hehtaaria viinitarhoja ja tuotannon fokus on Barbera-punaviinien ohella valkoisissa gavi-viineissä ja makeissa Moscato d'Asteissa. Talon tyyli on hyvin aito, tyylikäs ja vakuuttava. Yhdistettynä kauniisiin etiketteihin Olim Bauda tarjoaa harvinaisen vakuuttavaa huippulaatua maltillisella hintatasolla.