Joel Delaunay Sauvignon Blanc Touraine 2020

Joel Delaunay Sauvignon Blanc Touraine 2020

1627

Domaine Joel Delaunay-viinitilan klassikko ja taidonnäyte, Touraine Sauvignon Blanc tilan omistamien tarhojen rypäleistä. Kuiva, voimakkaan hedelmäinen, raikas, aromikas; mustaherukkaa, sitrusta, hieman eksoottista hedelmäisyyttä ja ripaus savuisuutta. Täydellinen valkoviini savukalalle, grillatuille scampeille, ravuille, vuohenjuustolle.

EUR 13

Viinitekijä Thierry Delaunay johtaa kolmea erillistä bisnestä. Domaine Joël Delaunay on Tourainen alueella, Pouillé'n kylässä sijaitseva perheyhtiö jo viidennessä sukupolvessa. Tila omistaa noin 34 hehtaaria maata ja keskittyy pullottamaan ja myymään viinejä vain omistamisensa tarhojen rypäleistä. Tuotannosta 90% on valkoviinejä Sauvignon Blanc-lajikkeesta.

Domaine de la Brossette on Thierryn ja hänen vaimonsa Marien omistama pieni 3 hehtaarin kokoinen luomutila, jonka tarhat tuottavat niukkoja määriä laadukkaita valko-, puna- ja roseeviinejä.

Thierry Delaunay Signature on viinintekijän kolmas yhtiö, jonka osakkaana on myös englantilainen Liberty Wines. Tämä yhtiö keskittyy hieman huokeampiin ja modernisti brändättyihin Sauvignon Blanc-viineihin. Rypäleet tulevat sopimusviljelijöiden tarhoilta ja ne ovat erittäin hyvin tehtyjä ja rypäletyypillisiä.