La Calleja Rioja 2016

La Calleja Rioja 2016

VK112641

La Calleja on upea, yhden tarhan Rioja-viini Fonzalechen kylästä. Tarhan istuttivat vuonna 1992 Eva Valgañón yhdessä isänsä kanssa. Lajikkeena on 100% Tempranillo. Luoteis-Riojan ilmasto on Atlantin läheisyydestä johtuen viileähkö mikä takaa tälle viinille poikkeuksellisen eleganssin ja aromikkuuden; kypsää kirsikkaa, vadelmaa, tasapainoista vaniljaista tammea ja makua jäntevöittävää raikkautta. Erinomaisen upea, hienostuneen aristokraatinen Rioja hienoille liharuuille, kuten karitsankyljyksille, grillatulle ankanrinnalle tai maitoporsaalle ( el cochinillo). Viinin käyminen on tehty isoissa avoimissa tammiastioissa ja se on saanut kypsyä 225-500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 22 kuukauden ajan. Viiniä on tuotettu vain 3410 pulloa.

EUR 21

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 2 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.
Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.