Lanzaga Rioja 2010

Lanzaga Rioja 2010

VK110956

"Superhieno, upeasti kypsynyt, mausteinen ja elegantti huippu-Rioja"


"Espanjan viinintekijähuippuihin lukeutuvan Telmo Rodriguezin tekemä mausteinen, moniulotteinen ja herkullinen Rioja, jonka aromeissa korostuu kypsä marjaisuus, välimerellinen yrttisyys ja jäntevän pitkä maku. Täydellistä esimerkiksi paahdettujen, yrteille ja valkosipulilla maustettujen lampaankyljysten tai muiden tummien liharuokien kanssa. Nam!" Kim Moliis - Bottlescouts-kauppias

EUR 26

Telmo Rodriquez on yksi pioneereista Espanjan viinintekijöiden joukossa. Telmo on intohimoinen paikallisten ja vähemmän tunnettujen alkuperäislajikkeiden sekä terroir-ajattelun puolestapuhuja. Tämä filosofia on selkeästi huomattavissa viinitalon toiminnassa sekä viineissä. Telmon viinitarhat ovat biodynaamisesti ja yksinomaan 'bush-vine' tyyliin viljeltyjä. Rodriguez tuottaa viinejä eri puolella Espanjaa mutta hänen pääviinitalonsa sijaitsee Rioja Alavesan alueella, Lanciegon kylässä. 

Telmo opiskeli viininviljelyä ja oenologiaa Bordeauxin yliopistossa ja ennen oman projektinsa aloittamista 90-luvun alkupuolella, hän on toiminut perheensä maailman kuulun viinitalon, Remellurin, viinintekijänä.