Le Roc de Château Puybarbe 2015

Le Roc de Château Puybarbe 2015

vk112480

Upea huippuvuosikerran Bordeaux todella maltilliseen hintaan. Klassisia yrttisiä, luumuisia, hieman lakritsisia aromeja. Runsas, kypsän hedelmäinen, tasapainoinen ja sopivasti ryhdikkään tanniininen rakenne. Loistava tumman lihan viini, etenkin lampaankyljykset tai grillattu marmorihärkä yksinkertaisine lisukkeineen. Kokeile myös paahdetun ankarinnan kanssa. Klassisten makujen ystäville. Lajikkeet 88% Merlot ja 12 % Cabernet Sauvignon.

94/100p: "Fantastic balance and brilliant from start to finish. A true gem for the price" – Chris Sawyer "Sommelier to the Stars"

EUR 15

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 36 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Tuotannossa on tällä hetkellä neljä eri viiniä. Château Puybarbe, Le Roc de Château Puybarbe, Astral de Chatêau Puybarbe ja Gaia de Château Puybarbe.