Le Roc de Château Puybarbe 2019

Le Roc de Château Puybarbe 2019

VK112480C

Voimakas, täyteläinen 2019 vuoden Bordeaux. Merlot ja Cabernet Sauvignon. Käymisen jälkeen viini sai kypsyä 12 kuukauden ajan kolmeen tai neljään kertaan käytetyissä tammitynnyreissä. Syvän värinen, voimakas, mausteinen viini, jossa kypsiä tanniineja ja pitkä ryhdikäs maku. Tummien lihojen ja kovien kypsien juustojen täsmäviini.

92p/100 Andreas Larsson, The Best Sommelier of the World 2007: Gold Medal, Bruxelles 2022

EUR 16

Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien Orlandin perheen omistuksessa ollut hieno Château Puybarben tila siirtyi vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä laadukasta viiniä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella, Gironden jokisuunlahden itäpuolella. Vastapäätä jokea länsipuolella on Margauxin kyläkunta, kuuluisine linnoineen. Bourgin alue on aikoinaan roomalaisten perustama ja sen savi- ja kalkkipitoiset kumpuilevat maat tuottavat osaavissa käsissä erinomaista viiniä, jonka luonne on hyvin klassisen Bordeaux'mainen.

Tilalla on omistuksessa noin 40 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (Hight Environmental Value) ja se ei käytä tuotannossa rikkatuohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita.