Moulin à Vent 2019, Olivier Merlin

Moulin à Vent 2019, Olivier Merlin

1780

Moulin à Vent on yksi kymmenestä ns Cru Beaujolais-alueesta, jotka luokittelijoiden mielestä tuottavat niin ylivertaista viiniä, että ne voidaan myydä maantieteellisesti rajatun ala-alueensa nimellä. Moulin-à-Ventia pidetään kaikista Beaujolais'n Cru'stä kaikista tuhdeimpana ja pitkäikäisimpänä punaviininä. Lajike on alueen oma Gamay, joka tunnetaan hedelmäisistä aromeistaan mutta Moulin à Ventin alueen mangaani- ja graniittimaaperä tuottaakin Beaujolais'lle poikkeuksellisen tummaa ja voimakasta, pitkääkin kellarointia kestävää viiniä. Tämä on upea punaviini esimerkiksi yrteillä ja valkosipulilla maustetuille karitsankyljyksille.

92/100p Burghound.com: A restrained but beautifully layered nose features notes of pepper, earth and ripe red and dark berries that enjoy a floral top note. The rich, dense and moderately sized flavors possess a succulent mid-palate before tightening up on the robust, powerful and mouth coating finish. This is excellent and wine that should age effortlessly over the mid-term. Worth checking out.

EUR 23

Olivier Merlinin ja hänen Corinne vaimonsa tarina viinitarhureina alkoi vuonna 1987 heidän hankkiessa omistukseensa 4,5 hehtaarin kokoisen Domaine du Vieux Saint-Sorlin-tilan La Roche-Vineusen kylässä, Mâconnais'n alueella. Toiminta laajeni vuonna 1997, jolloin Merlin aloitti myös pienimuotoisen négociant-toiminnan ostamalla rypäleitä valikoiduilta viljelijöiltä erityisesti Pouilly-Fuissén ja Viré-Clessén alueilta. Nykyään talolla on hallinnassa noin 25 hehtaaria viljelmiä. Talon tarhat viljellään luomuviljelyn sääntöjen mukaisesti mutta Merlin ei tavoittele tuotannon sertifiointia. Vuonna 2017 tilan toimintaan tulivat pariskunnan pojat Paul ja Théo, joiden avulla tilan tulevaisuus on dynaaminen ja turvattu. Olivier Merlinistä käytetään toisinaan nimitystä "the wizard of Mâconnais", kuvastaen hyvin hänen yleistä arvostustaan alueen viinien huipulla. Vuodesta 2012 alkaen Olivier Merlin ja Meursaultin kylän legendaarinen viinintekijä Dominique Lafon ovat omistaneet yhdessä Pouilly-Fuissén alueen kenties hienoimman viinitarhan, 2,65 hehtaarin kokoisen Clos des Quartsin, jonka osa köynnöksistä istutettiin vuonna 1917. Tältä tarhalta tuleva huippuvalkoviini myydään erillisen Château des Quarts-brändin alla.