Petit Ours Côtes du Rhône 2019

Petit Ours Côtes du Rhône 2019

1659

Upea, mausteinen Syrah (100%) Visanin kylän luomutarhoista Etelä-Rhônessa. Viini on käynyt ja kypsynyt sementtiastioissa 9 kuukauden ajan ilman sulfiitin lisäystä. Pullotuksen yhteydessä sulfiittia on lisätty pienen pieni määrä, 1 g per hehtolitra. Naturaaliviini, mutta hyvin luottavan laadukas, jonka aromeissa on Syrah'lle tyypillisiä tummia marjoja, lakritsaa ja tasapainoista pippurisuutta. 13,50% alkoholia tarkoittaa keskitäyteläistä punaviiniä, joka sopii esim linturuuille tai karitsankyljyksille yrttien ja valkosipulin kera.

EUR 23

Matthieu Barret peri toisen maailmansodan jälkeen perustetun Domaine du Couletin isoisältään vuonna 1998. Matthieu ei halunnut jatkaa sadon myymistä isoille taloille, kuten Chapoutier tai Delas, vaan myi ensimmäiset oman tilan nimeä kantavat viininsä vuonna 2000. Barret ryhtyi luotsaamaan tarhoja luomuun vuodesta 2001 alkaen ja biodynaamisuuteen vuodesta 2002. Tarhat sijaitsevat pääosin Cornas’n viinialueella sekä Côtes du Rhônessa, yhteensä 13 ha. Köynnökset on istutettu 1920 ja Matthieun isoisä on uusinut könnöksiä suuremmalti vuosina 1970 ja 1980.

Matthieulle yksinkertainen viinintekeminen tarkoittaa mehun puristamista matalalla paineella, kypsyttämistä vanhassa tammessa, suodattamattomuutta ja mahdollisimman alhaista sulfiitinlisäystä. Natuviiniä mutta laadulla ja tyylillä, juotavuutta ja leikkisyyttä unohtamatta.