Pinot Gris Grand Cru Zotzenberg 2017, Boeckel

Pinot Gris Grand Cru Zotzenberg 2017, Boeckel

1529A

Upea Alsace Pinot Gris Zotzenbergin Grand Cru-tarhalta. Tarhan etelään ja kaakkoon viettävien palstojen maaperä on pääasissa kalkkipitoista savimaata, mikä antaa viineille jäntevää mineraalisuutta ja eleganssia. Viinin tuoksussa on kypsää hedelmäisyyttä, persikkaa, aprikoosia, inkivääriä, omenaa ja hieman hunajaa. Maku on täyteläinen, hyvin hedelmäinen, hieman mausteinen ja hapokkuus on maltillista. Viinin Grand Cru-tarhan hienous tulee esille maun jäntevässä pituudessa. Jäännössokeria viinissä on noin 14,50 g/l. Tämä on huippuhieno gastronominen viini runsaille kala- tai äyriäisruuille, jotka tarjotaan kermaisen kastikkeen kanssa. Myös oivallinen viini vaalealle lihalle ja aasialaisittain maustetuille herkuille.

93/100p Wine Enthusiast Magazine: Gentle but pure notes of ripe pear on the nose become intense and expansive on the palate of this wine. A concentrated body frames the generous fruit with firm phenolics and welcome freshness. The finish is rich, textured, round and dry.

EUR 26

Viinin tuottaja on Boeckelin perhe, joka on tuottanut viiniä Alsacessa, Mittelbergheimin kylässä jo vuodesta 1853 lähtien. Nykyiset viidennen sukupolven viinitarhurit ovat Jean-Daniel ja Thomas Boeckel. Talo omistaa 24 hehtaaria luomuviljeltyjä tarhoja ja niiden ohella he ostavat rypäleitä sopimusviljelijöiltä lähikylistä. Vuosituotanto on noin 350 000 pulloa ja siitä noin kolmasosa on kuohuvia Cremant d'Alsace-viinejä. Viime aikoina talo on ottanut aimo harppauksen eteenpäin ja tuonut markkinoille moderneja ja innovatiivisia viinejä.