Pouilly-Fuissé 2019, Olivier Merlin

Pouilly-Fuissé 2019, Olivier Merlin

1542

Klassinen, hieno tammikypsytetty Chardonnay Pouilly-Fuissé'n viinialueelta eteläisestä Burgundista. Pouilly-Fuissé'n alueen maaperän runsas kalkkikiven määrä pitää maaperän viileähkönä ja sallii hapokkuuden säilymisen muuten varsin täyteläisissä valkoviineissä. Tämän viini on kuiva, täyteläinen, hyvin hedelmäinen ja mineraalisen jäntevä. Aromeissa on vaaleaa persikkaa, hieman päärynää, aavistus piikivimäistä ruutisuutta ja ripaus vaniljaa tammitynnyreistä. Upea ruokaviini täyteläisille kala- ja äyriäisruuille, vaalealle lihalle ja kanaruuille. Etenkin voissa paistetut kalat ja kermaiset kastikkeet pariutuvat hienosti tällaisen viinin kanssa. Viinin käyminen ja 10 kk kestänyt kypsytys tapahtui pienissä tammitynnyreissä, joista 25% oli uusia.

89/100p Burghound.com: An overtly floral nose reveals notes of honeysuckle, essence of pear and discreet spice and wood hints. The finer but less rich and opulent medium weight flavors still possess fine volume as well as a refreshing salinity that really comes up on the nicely balanced and lingering finale.

EUR 33

Olivier Merlinin ja hänen Corinne vaimonsa tarina viinitarhureina alkoi vuonna 1987 heidän hankkiessa omistukseensa 4,5 hehtaarin kokoisen Domaine du Vieux Saint-Sorlin-tilan La Roche-Vineusen kylässä, Mâconnais'n alueella. Toiminta laajeni vuonna 1997, jolloin Merlin aloitti myös pienimuotoisen négociant-toiminnan ostamalla rypäleitä valikoiduilta viljelijöiltä erityisesti Pouilly-Fuissén ja Viré-Clessén alueilta. Nykyään talolla on hallinnassa noin 25 hehtaaria viljelmiä. Talon tarhat viljellään luomuviljelyn sääntöjen mukaisesti mutta Merlin ei tavoittele tuotannon sertifiointia. Vuonna 2017 tilan toimintaan tulivat pariskunnan pojat Paul ja Théo, joiden avulla tilan tulevaisuus on dynaaminen ja turvattu. Olivier Merlinistä käytetään toisinaan nimitystä "the wizard of Mâconnais", kuvastaen hyvin hänen yleistä arvostustaan alueen viinien huipulla. Vuodesta 2012 alkaen Olivier Merlin ja Meursaultin kylän legendaarinen viinintekijä Dominique Lafon ovat omistaneet yhdessä Pouilly-Fuissén alueen kenties hienoimman viinitarhan, 2,65 hehtaarin kokoisen Clos des Quartsin, jonka osa köynnöksistä istutettiin vuonna 1917. Tältä tarhalta tuleva huippuvalkoviini myydään erillisen Château des Quarts-brändin alla.