Remelluri Reserva 2013, Rioja

Remelluri Reserva 2013, Rioja

1472A

Upea klassikkoviini Riojan kauneimmalta viinitilalta. Läpikuultavan tiilenpunainen, kehittynyt. Tuoksu on hienostunut, kypsien tummien marjojen, luumun, balsamicon, yrttien ja vaniljaisen tammen sävyttämä. Maku on täyteläinen, mausteinen, ryhdikäs, paahteinen ja kehittynyt. 85% Tempranillo, 5% Graciano, 10% Garnacha.

93/100p The Wine Advocate. 

EUR 32

Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan koko on noin 105 hehtaaria ja sen omistaa Rodriguezin perhe ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Tilan nykyinen johtaja on maineikas viinintekijä Telmo Rodriguez.

Remelluri tunnetaan ensimmäisenä tilana Riojan viinialueella, joka alkoi tuottaa viininsä 100-prosenttisesti omien tarhojen rypäleistä. Remellurin tila sijaitsee varsin korkealla (500-800 m) merenpinnasta, jonka ansiosta Remellurin viineissä on raikas hapokkuus ja elegantti luonne. Remellurin tilalla viljellään pääosin tempranilloa mutta myös pieniä määriä mazueloa ja gracianoa. Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota mm. Robert Parkerin toimesta on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi. Talo on siirtynyt vuonna 2010 kokonaan luomutuotantoon.