Riesling Springberg 2016

Riesling Springberg 2016

vk112003
Jäntevän mineraalinen, persikkaisen hedelmäinen, mausteinen ja rodukas huippu-riesling, Jülgin viinitalon lippulaiva. Viinin rypäleet on kerätty Springbergin tarhalta, joka sijaitsee Oberotterbachin kylässä, Pfalzin eteläosassa. Weingut Jülg omistaa tämän 2,5 hehtaarin kokoisen tarhan mutta tähän viinin valikoidaan rypäleet sen parhaalta 0,3 hehtaarin kokoiselta palstalta. Maaperän on kalkkimerkkeliä ja punaista hiekakiveä ja köynnösten ikä on yli 40 vuotta. Jäännösokeria 7,1 g/l, mikä antaa vinille hyvän hedelmäisyyden vastapainoksi sen mineraaliselle hapokkuudelle.
EUR 23

Weingut Jülg sijaitsee Schweigenin kylässä, Pfalzin viinialueen eteläosassa, aivan Ranskan rajassa kiinni. Rajan toisella puolella on Wissembourgin kylä, joka kuuluu Ranskan Alsacen alueeseen. Jülgin talolla on omistuksessa noin 18 hehtaaria viinitarhoja, joista noin 70% tuottaa vaaleita rypäleitä. Noin 40% tarhoista sijaitsee Wissembourgn kylän rinteillä Ranskan puolella. Weingut Jülg perustettiin vuonna 1961 Oskar Jülgin toimesta. Oskarin poika Werner kehitti tilaa laadullisesti korkeampaan suuntaan ja sitä työtä jatkaa hänen poikansa Johannes. Wernerin vaimo Karin luotsaa tilalla olevaa ravintolaa, joka tunnetaan erittäin laadukkaista perinneruuistaan. 

Johannes otti vetovastuun tilasta vuonna 2010. Sitä ennen hän ehti kartuttaa kokemusta monilla huipputiloilla Saksassa ja Ranskassa. Näitä ovat mm. Emrich Schönleber, Clemens Busch, Jean Stodden ja Domaine des Lambrays Ranskan Bourgognessa. 

Saksalaisilla viinitarhureilla on yhteensä noin 160 hehtaaria tarhoja Ranskan puolella ja heillä on lupa käyttää ja myydä näiden tarhojen rypäleitä saksalaisina. Viinitarhojen tarkempia nimiä ei rajan ylittävien viinien etiketeissä saa käyttää.