Riesling Zeppelin Mülheimer Sonnenlay 2016

Riesling Zeppelin Mülheimer Sonnenlay 2016

VK110168

Puolikuiva, raikkaan hedelmäinen ja mineraalisen raikas viini Moselin laaksosta, Mülheimer Sonnenlayn tarhalta. 32,6 g/l jäännössokeria tekee siitä täydellisen tasapainoisen ja mehevän valkoviinin etenkin aasialaisen keittiön herkuille ja vahvasti maustetuille kanaruuille.

EUR 13

Mülheimin eteläpuolella sijaitseva lounaaseen viettävä liuskekivirinne. Sana "Sonne" tarkoittaa aurinkoa ja "Lay" liuskekiveä ja nämä sanat kuvaavat tarhan ominaisuuksia hienosti. Mülheimer Sonnenlay-tarhan viiniä tarjoiltiin 20- ja 30-luvulla kuuluisien ilmalaivojen, Graf Zeppelinin ja Hindenburgin matkustajille. Muistoksi tästä kyseisen tarhan viljelijät pyysivät Bauhaus-taiteilijaa Hans Schlösseriä suunnittelemaan erikoisetiketin ilmalaiva Zeppelinistä.


Max Ferdinand Richter on vuonna 1680 perustettu perheyhtiö, joka on edelleen perheomistuksessa johtajanaan Dr. Dirk Max Ferdinand Richter (9. sukupolvi). Talolla on noin 20 hehtaaria tarhoja Keski-Moselin jyrkillä tarhoilla, kuten Erdener Treppchen, Wehlener Sonnenuhr ja Braunenberger Juffer. Talo panostaa kestävän kehityksen viljelyyn ja satoisuutta rajoitetaan laadun takaamiseksi. Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen tehdään isoissa, vanhoissa tammitynnyreissä. 95% talon viljelmistä on Rieslingiä ja loput 5% Pinot Blancia. Nuorten viinien ohella talon kellareissa on myös kypsiä vuosikertoja, joita on säännöllisesti myynnissä. Talo edustaa perinteitä ja klassista Mosel-tyyliä.