Rully 1er Cru Blanc Les Margotés 2018, Domaine de Villaine

Rully 1er Cru Blanc Les Margotés 2018, Domaine de Villaine

1903

Côte Chalonnaisen alueella sijaitseva Rullyn kyläkunta käsittää noin 460 hehtaaria viinitarhoja, joista 109 hehtaaria on luokiteltu Premier Cru-luokkaan. 2/3 osaa kylän tarhoista tuottaa valkoviiniä Chardonnay'sta ja 1/3 punaviiniä Pinot Noirista. Premier Cru-tarhoista sijainniltaan eteläisin on Les Margotés, jonka kokonaispinta-ala on noin 5,5 hehtaaria. Tästä noin 1 hehtaari on Domaine de Villainen omistuksessa. Tarha viettää kaakkoon ja sen maaperä on vaaleaa kalkkimerkkeliä ja Oxfordian kalkkikiveä. Tyyliltään tarha tuottaa mineraalista, raikkaan aromikasta Chardonnay'ta. Viinin käyminen ja kypsytys on tapahtunut isoissa tammitynnyreissä. Sertifioitu luomuviini.

Viinin tuoksu on kypsän hedelmäinen, raikas ja aromikas; persikkaa, appelsiininkuorta, limeä sekä murskattua kiveä. Maku on kuiva, täyteläinen, raikas, mineraalinen ja hienostuneen hedelmäinen. Upea valkoinen Burgundi hienoimmille kala- ja äyriäisruuille.

Kansainvälisten kriitikoiden keskipisteet: 91/100p Wine-searcher.com

EUR 57

Domaine de Villainen viinitila sijaitsee Bouzeronin kylässä Côte Chalonnaisen alueella. Bouzeron tunnetaan Aligoté-lajikkeen tärkeimpänä kasvualueena Burgundissa. Bouzeron sai oman AOC luokituksen vuonna 1997 ja kylä on Burgundin ainoa, jossa Aligoté kasvaa ensisijaisesti rinnepalstoilla tuottaen korkeaa laatua. Domainen de Villainen omistajina ovat Aubert de Villaine ja hänen amerikkalainen vaimonsa Pamela. Talon johtajana ja kellarimestarina toimii Pierre de Benoist de Gentissart. Tilan koko on noin 22 hehtaaria ja siitä 12,5 hehtaaria on omistettu Aligoté Doré-lajikkeen viljelylle. Aligoté Doréta pidetään olennaisesti laadukkaampana kuin Aligoté Vertiä, jota yleisesti viljellään Burgundissa. Bouzeronin tarhojen ohella talolla on Chardonnay-tarhoja Rullyssa ja Pinot Noir-tarhoja Mercureyssä. Tilalla on luomusertifiointi. Talon viinit saavat käydä ja kypsyä isoissa tammiastioissa (foudre) ja yleensä viinejä kypsytellään 10-12 kuukautta ennen lanseerausta markkinoille. Talon tuotanto on hyvin tarkasti kiintiöity markkinakohtaisesti.