Rully 1er Cru Rouge Cloux 2018, Domaine de Villaine

Rully 1er Cru Rouge Cloux 2018, Domaine de Villaine

1904

Côte Chalonnaisen alueella sijaitseva Rullyn kyläkunta käsittää noin 460 hehtaaria viinitarhoja, joista 109 hehtaaria on luokiteltu Premier Cru-luokkaan. 2/3 osaa kylän tarhoista tuottaa valkoviiniä Chardonnay'sta ja 1/3 punaviiniä Pinot Noirista. Premier Cru-tarha Les Cloux on kooltaan 10,68 hehtaaria ja sijaitsee Rullyn kylän länsipuolen rinteellä. Tarhasta Domaine de Villainen omistuksessa on 0,71 hehtaarin palsta. Tarha viettää kaakkoon ja sen maaperä on saven ja kalkkikiven sekoitusta, joka tuottaa aromikasta ja hienostunutta Pinot Noiria. Sertifioitu luomuviini.

Viinin tuoksu on runsas, hieman parfyyminen, kypsien punaisten marjojen, vaniljan ja yrttien sävyttämä. Maku on hienostunut, keskitäyteläinen, notkea ja hyvähappoinen. Tämä on monivivahteinen ja elegantti Burgundi keveämmille liharuuille. Nauti esimerkiksi paahdetun kyyhkyn kanssa.

EUR 57

Domaine de Villainen viinitila sijaitsee Bouzeronin kylässä Côte Chalonnaisen alueella. Bouzeron tunnetaan Aligoté-lajikkeen tärkeimpänä kasvualueena Burgundissa. Bouzeron sai oman AOC luokituksen vuonna 1997 ja kylä on Burgundin ainoa, jossa Aligoté kasvaa ensisijaisesti rinnepalstoilla tuottaen korkeaa laatua. Domainen de Villainen omistajina ovat Aubert de Villaine ja hänen amerikkalainen vaimonsa Pamela. Talon johtajana ja kellarimestarina toimii Pierre de Benoist de Gentissart. Tilan koko on noin 22 hehtaaria ja siitä 12,5 hehtaaria on omistettu Aligoté Doré-lajikkeen viljelylle. Aligoté Doréta pidetään olennaisesti laadukkaampana kuin Aligoté Vertiä, jota yleisesti viljellään Burgundissa. Bouzeronin tarhojen ohella talolla on Chardonnay-tarhoja Rullyssa ja Pinot Noir-tarhoja Mercureyssä. Tilalla on luomusertifiointi. Talon viinit saavat käydä ja kypsyä isoissa tammiastioissa (foudre) ja yleensä viinejä kypsytellään 10-12 kuukautta ennen lanseerausta markkinoille. Talon tuotanto on hyvin tarkasti kiintiöity markkinakohtaisesti.