Salwey Oberrotweiler Spätburgunder RS 2017

Salwey Oberrotweiler Spätburgunder RS 2017

VK112701

Kaunis, harmoninen ja jäntevän pitkän makuinen Spätburgunder. Aromeissa on rypäletyypillisiä elementtejä kuten vadelmaa, kirsikkaa ja mausteista mansikkaisuutta. Keskitäyteläinen, hieman tanniininen ja pitkä. Tämä viini kestää kellarointia mutta on loistava pari esim. paahdetulle kyyhkylle, tryffelillä maustetun risoton kanssa. Tämän viinin rypäleet on kerätty Salweyn Grosses Gewächs-tarhojen rypäleistä, joiden köynnökset kasvavat vulkaanisessa maaperässä.

EUR 22

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat pääosin vulkaanista alkuperää. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä idässä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl on lämmin viinialue ja se tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. 

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, Konrad Salwey johtajanaan. Talolla on halussa noin 50 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat Grosses Gewächs-tarhat Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on "always dry, always pinot", viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris'ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn tyyli on hyvin elegantti, hallittu ja raikas. Viinit ovat todella aristokraattisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen. Konrad Salweyn lempilajike on Grauburgunder, joten sitä voidaan pitää talon erottuvana johtotähtenä, mutta kaikki Salweyn viinit ovat ensiluokkaisia.