Salwey Oberrotweiler Weissburgunder RS 2019

Salwey Oberrotweiler Weissburgunder RS 2019

1804

Kaiserstuhlin Oberrotweilin kylän tarhoista tuotettu fantastinen Weissburgunder, kuin hienoimmat Chablis-viinit Ranskasta. Tuoksu on hyvin raikas, aromikas; sitrusta, vihreää omenaa, hieman minttuisuutta. Maku on mineraalinen, raikas, jäntevä, aromikas ja pitkä. Hienoille gastronomisille kala- ja äyriäisruuille, esimerkiksi haudutettua kuhaa voikastikkeella.

Viinin käyminen ja kypsytys tapahtui 1200 litran tammitynnyreissä.

EUR 21

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma uniikki maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat osa muinoin sammunutta tulivuorta. Uniikin vulkaanisen maaperän ohella alue on Saksan aurinkoisin ja lämpimin, sallien myös hienojen punaviinien tuotannon. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä lännessä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. Salwey on alueen ikoni ja se on Badenin alueen ensimmäinen VDP-järjestön jäsen.

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, nykyään Konrad Salwey johtajanaan. Talolla on halussa noin 50 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat Grosses Gewächs-tarhat Steingrubenberg, Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on "always dry, always pinot", viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris'ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn viinit ovat hyvin aristokraattisia ja gastonomisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen. Talo on konversiossa luomutuotantoon.