TYDY Sauvignon Blanc 2020, Loire

TYDY Sauvignon Blanc 2020, Loire

1626

TYDY on lyhenne viinintekijä Thierry Delaunay'n nimestä. Delaunay on Loiren alueen johtavia Sauvignon Blanc-lajikkeen asiantuntijoita ja tämä moderni, kierrekorkilla suljettu viini on tuore, rypäletyypillinen, kuiva, aromikas ja kevyehkö. Mustaherukan lehteä, sitrushedelmää ja raikasta omenaisuutta. Täydellinen viini grillatuille jättikatkaravuille, savukalalle tai rapupöytään.

EUR 11

Viinitekijä Thierry Delaunay johtaa kolmea erillistä bisnestä. Domaine Joël Delaunay on Tourainen alueella, Pouillé'n kylässä sijaitseva perheyhtiö jo viidennessä sukupolvessa. Tila omistaa noin 34 hehtaaria maata ja keskittyy pullottamaan ja myymään viinejä vain omistamisensa tarhojen rypäleistä. Tuotannosta 90% on valkoviinejä Sauvignon Blanc-lajikkeesta.

Domaine de la Brossette on Thierryn ja hänen vaimonsa Marien omistama pieni 3 hehtaarin kokoinen luomutila, jonka tarhat tuottavat niukkoja määriä laadukkaita valko-, puna- ja roseeviinejä.

Thierry Delaunay Signature on viinintekijän kolmas yhtiö, jonka osakkaana on myös englantilainen Liberty Wines. Tämä yhtiö keskittyy hieman huokeampiin ja modernisti brändättyihin Sauvignon Blanc-viineihin. Rypäleet tulevat sopimusviljelijöiden tarhoilta ja ne ovat erittäin hyvin tehtyjä ja rypäletyypillisiä.